EPA

Dierenorganisatie PETA wil gedenksteen voor verongelukte kreeften

Dierenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) wil een gedenksteen op de plaats waar op 22 augustus een paar duizend kreeften het leven lieten na een busongeval in de Amerikaanse staat Maine. 

De Amerikaanse organisatie PETA, die zijn hoofdvestiging heeft in de Amerikaanse staat Virginia, heeft een aanvraag ingediend bij het ministerie van Transport om langs de weg een soort grafsteen op te richten voor een hoop kreeften die op 22 augustus verongelukten toen een vrachtwagen die hen vervoerde omkantelde. 

Hoeveel kreeften er precies zijn omgekomen is niet geweten maar naar schatting waren het er 4.500. 

"De herdenkingsplaats moet een eerbetoon zijn aan de talloze kreeften die hebben geleden en zijn gestorven nadat ze op de weg belandden", zei Amber Canavan, een woordvoerder van PETA. "En ook voor de overlevers, die waarschijnlijk zullen worden gedood nu ze niet meer geschikt zijn voor consumptie", aldus Canavan. 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raf janssens

    Een verschrikkelijk verlies, kreeften zijn zulke lekkere dieren als ze goed klaargemaakt zijn, maar een standbeeld is er wel over. Had van gekken als PETA ook niet anders verwacht.

  • frank cuvillier

    Ik begin een handel in dieren gedenkstenen

Lees meer