2 De dolfijn spoelde aan op het strand van Fort Myers Beach, Florida.
FWC Fish and Wildlife Research Institute De dolfijn spoelde aan op het strand van Fort Myers Beach, Florida.

Dode dolfijn gevonden met plastic doucheslang in maag

Op een strand in Florida is opnieuw een dode dolfijn aangetroffen met een maag vol plastic. Het twee meter lange dier spoelde aan in Fort Myers Beach. Dat deelde de Commissie voor Visserij en Wildbeheer van Florida (FWC) vrijdag mee.

Het dier werd een week eerder gevonden. Tijdens een autopsie bleek dat de dolfijn een plastic doucheslang van zestig centimeter lang in de maag had. De commissie laat nu stalen van het dier onderzoeken om de exacte doodsoorzaak te bepalen.

“Jullie daden kunnen een verschil maken. Gooi afval veilig en op de juiste manier weg, neem deel aan opruimacties langs de kust en deel informatie met anderen over de manier waarop zeeafval kan verminderd worden”, schreef de FWC op Facebook.

2 Deze doucheslang werd in de maag van de dode dolfijn aangetroffen.
FWC Fish and Wildlife Research Institute Deze doucheslang werd in de maag van de dode dolfijn aangetroffen.

Het is al de tweede keer in een maand tijd dat een dolfijn met een maag vol plastic aanspoelt in de regio. Op 23 april werd in Fort Myers Beach een dolfijn teruggevonden met verschillende plastic zakjes en een ballon in de maag. De dolfijn was uitgemergeld en verkeerde in slechte gezondheid. Biologen besloten uiteindelijk om het dier te euthanaseren en zo uit zijn lijden te verlossen.

De voorbije week spoelden in en om Sicilië vijf dode potvissen aan met verscheidene kilo’s plastic in de maag.

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Johan Apatride

    Jeroen: enkel in europese landen bestaat een effectieve recyclagesysteem. In 90% van de rest van de wereld wordt alles in open stortplaatsen of in zee gedumpt.

  • Sanne Vermeulen

    Lodewijk's reactie toont nog maar eens aan dat sommige mensen het niet willen snappen. Als er geen plastic in de zee ligt, kan de dolfijn het ook niet opeten. Iedereen vindt dit verschrikkelijk, totdat ze zélf iets moeten doen om plastic tegen te gaan dan is het ineens plots te veel. Hypocriete mensheid

Lees meer