Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld

Dode walvis met maag vol plastic aangetroffen op Sicilië

Op het Italiaanse eiland Sicilië is een dode walvis aangespoeld. De maag van het dier zat vol plastic afval, zegt milieu-organisatie Greenpeace vandaag.

De walvis werd vrijdag aangetroffen op het strand van Cefalu. Het gaat om een dier van zeven jaar oud. Volgens Greenpeace is het al het vijfde gelijkaardige voorval in Italië op amper vijf maanden tijd. 

In maart spoelde nog een dode walvis op Sardinië aan, die ook nog eens zwanger bleek. Dat dier had 22 kilo plastic in zijn maag. "De zee zendt ons een noodkreet voor hulp", meent de milieu-organisatie.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Maria Arens

    Het maakt niet uit waar die plastic vandaan komt, plastic MOET de wereld uit. Welke politici doet hier iets aan??? TOTAAL VERBOD om ook maar enig chemische of plastiek spul te vervaardigen. SCHAAM U : alle 'mensen'.

  • Christophe Spildooren

    Die plastic komt uit noord Africa en het midden oosten. Als je ziet hoeveel ton er daar per dag de zee in gaat... maar nieuws als dit is voor onze boomknuffelaars weer munitie om ons met nieuwe belastingen op te zadelen.

Lees meer