Een duidelijk geëmotioneerde Peter tijdens de reünie met olifant Kirsty.
Facebook Neunkircher Zoo Een duidelijk geëmotioneerde Peter tijdens de reünie met olifant Kirsty.

Een olifant vergeet nooit, zelfs niet na 32 jaar: Kirsty herkent voormalige verzorger meteen aan stem

In de zoo van Neunkirchen, in het westen van Duitsland, vond een reünie plaats tussen een Britse dierenverzorger en de olifant die de man meer dan 30 jaar geleden verzorgde. Peter Adams werd onmiddellijk herkend door Kirsty, een 52-jarige Aziatische olifant die hij in de jaren 70 en 80 in een intussen gesloten dierentuin in Glasgow verzorgde.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Adams, die als dierentuinmedewerker zorgde voor Kirsty tot 1987, was haar uit het oog verloren toen ze uit Schotland moest verplaatst worden, maar ontdekte onlangs dat ze veertien jaar geleden naar Duitsland was verhuisd. Via vrienden in de stad Trier kon hij contact leggen met Duitse dierenverzorgers en te weten komen waar Kirsty verbleef.

De olifant, geboren in 1967, verblijft nu in de dierentuin van Neunkirchen in Saarland, in het westen van Duitsland. Na Glasgow verbleef ze eerst nog in de Chester Zoo, in het noordwesten van Engeland, waar ze haar metgezel Judy voor de eerste keer ontmoette. Het duo verhuisde later naar Dublin, waar ze samen woonden van 1994 tot 2005 tot ze uiteindelijk naar Duitsland werden verscheept.

Ze stond me toe om dichtbij te komen, en dat was voor mij een zeer emotionele ervaring. Ik zal die herinnering voor altijd in mijn hart bewaren

Peter Adams

Olifanten vergeten nooit iets, luidt het gezegde. In het geval van Kirsty klopt dat alvast. De olifant herkende de man hoogstwaarschijnlijk aan zijn stem. In een video die gisteren gedeeld werd door de zoo is te zien hoe Kirsty aan haar vroegere verzorger snuffelt en hoe de man het dier streelt. “Heb ik nog altijd dezelfde geur?”, vraagt de voormalige verzorger. 

“Ze stond me toe om dichtbij te komen, en dat was voor mij een zeer emotionele ervaring. Ik zal die herinnering voor altijd in mijn hart bewaren”, aldus een geëmotioneerde Peter nog. De Schot zei ook nog dat hij Kirsty zo veel mogelijk zal proberen bezoeken, nu hij weet waar ze verblijft.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • carmen Van de casteele

    Heel mooi.Dieren hebben een sterk geheugen en geven een onvoorwaardelijke liefde, dat is een gave die het mensensdom niet bezit maar wel het dierenrijk.Het dierenrijk staat boven het mensendom!

  • Coen Geurts

    Nog maar eens het bewijs; dieren-rijk en mens-dom.

Lees meer