3 © Brad Newman 2012
UNKNOWN © Brad Newman 2012

Expressieve 'Cat Art': pootjes die levens redden

Tja Pollock, je werken krijgen concurrentie want deze katjes weten ook wat action painting is! Bovendien worden de opbrengsten van deze kattenkunst ingezet om zwerfkatten op te vangen en goed te verzorgen in afwachting van een warme thuis.

Louise Clayton en dochter Tegan Ellis uit Wagga Wagga (Nieuw-Zuid-Wales, Australië) hebben 'Rescue Cat Art' vorige week in het leven geroepen. Zo geven ze katten de kans zich creatief te uiten met heel veel kleurrijke verfpootjes.

Uniek

Het doel is de kunstwerken te verkopen en het geld in te zetten voor de dierenartskosten en verzorging van de vele dieren die ze redden. Ondertussen hebben ze al 12 katten, 3 honden en 7 vogels opgevangen, waaronder kittens die gebruikt gingen worden als aas voor slangen. "We denken gewoon dat dit eens iets helemaal anders is en dat mensen hier best interesse voor zullen tonen. De werken zijn abstract, fleurig, maar vooral uniek", verklaart Ellis.

Cat Art
Ze gaat verder: "We geven de katjes veel soorten (diervriendelijke!) verf, laten hen gewoon rondwandelen en stimuleren beweging door met balletjes te spelen. Het is natuurlijk wel zeer smerig want eens ze er genoeg van hebben, gaan ze gewoon hun eigen weg met die vuile pootjes". Mini (die je ook op de foto's kan zien) is zonder twijfel de grootste fan van dit artistieke project. Voor wat live action cat painting kan je klikken op het filmpje onderaan. (lf)

3 © Brad Newman 2012
UNKNOWN © Brad Newman 2012
3 © Brad Newman 2012
UNKNOWN © Brad Newman 2012
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer