De Perzische leeuw wordt met uitsterven bedreigd.
iStock De Perzische leeuw wordt met uitsterven bedreigd.

Grote bezorgdheid na dood van 23 beschermde leeuwen in India

Zeker 23 beschermde Perzische leeuwen zijn de afgelopen drie weken overleden in India, onder meer aan een zeldzame ziekte. De Indiase Raad voor Medisch Onderzoek (ICMR) heeft de regering opgeroepen onmiddellijk in actie te komen om de diersoort te beschermen.

De Perzische leeuw wordt met uitsterven bedreigd. Er leven zo'n zeshonderd van de dieren in het Gir Forest National Park in deelstaat Gujarat, waar ook premier Narendra Modi vandaan komt. Die noemde de leeuwen eerder de "trots van Gujarat''.

Het ICMR zegt dat recentelijk zeker vijf van de grote katten zijn overleden aan het besmettelijke virus CDV. De raad adviseert de regering de leeuwen "in twee of drie verschillende reservaten onder te brengen". De Indiase krant Hindustan Times bericht dat de toestand van nog eens 36 leeuwen nauwlettend wordt gevolgd. Drie van die dieren zouden ernstig ziek zijn.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer