Franklin Hardy deelde deze foto's van zijn vader die het graf van zijn hond graaft terwijl die toekijkt.
Twitter Franklin Hardy deelde deze foto's van zijn vader die het graf van zijn hond graaft terwijl die toekijkt.

Hartverscheurende foto’s tonen hoe baasje graf graaft voor hond terwijl dier toekijkt

Een Amerikaanse schrijver heeft op Twitter hartverscheurende beelden gedeeld. Daarop is zijn vader te zien terwijl hij een graf graaft voor zijn hond terwijl het dier toekijkt. De man uit Virginia had van de dierenarts te horen gekregen dat de hond een spuitje moest krijgen.

Volgens Franklin Hardy uit Los Angeles had de dierenarts zijn vader gebeld om te zeggen dat de hond uit zijn lijden verlost moest worden en dat hij daarvoor langs zou komen. “Mijn vader groef alvast het graf van de hond en liet hem toekijken”, zegt de man verbouwereerd. “Toen de dierenarts uiteindelijk arriveerde en de hond onderzocht, bleek het vals alarm te zijn. Hij was toch gezond.”

“Geschift”

Volgens Hardy is alles aan het verhaal “geschift”. “Waarom vertelde de dierenarts het slechte nieuws over de telefoon?”, vraagt hij zich af. “Geen idee. Maar toen ik mijn vader suggereerde dat de man misschien niet zo een goede dierenarts was, antwoordde die dat hij dat wél was. En toen ik hem vroeg waarom hij het dier had laten toekijken terwijl hij zijn graf groef, zei hij dat het de hond niet leek te storen. “Ik had het er eigenlijk lastiger mee”, klonk het.


De tweet verspreidde zich snel over het internet. “Ik ben er kapot van”, klonk het onder meer in de commentaren. “Kijk naar de uitdrukking op het gezicht van de hond.” (lees hieronder verder)

Anderen delen soortgelijke verhalen over vaders die huisdieren begraven. “Mijn vader was er eens van overtuigd dat onze oude kat op sterven lag en legde haar in een doos voor we naar school vertrokken. Maar een uur nadat we weer thuis waren gekomen, wandelde ze weer gewoon op ons toe en miauwde ze alsof er niets gebeurd was. De kat leefde daarna nog drie jaar.”

Humor

Sommigen zien er dan weer de – zwarte – humor van in. “Man, deze reboot van Pet Sematary is heel anders dan het origineel uit de jaren 80”, klinkt het onder meer, met een verwijzing naar de bekende horrorfilm die momenteel in een nieuwe versie in de bioscoop te zien is. En: “Nu mag vader toekijken terwijl de hond zíjn graf graaft. Dat is niet meer dan eerlijk.” (lees hieronder verder)

Intussen deelde Hardy ook een nieuwe foto van de hond om te laten zien dat het er goed mee gaat, nadat enkele Twitteraars lieten weten dat ze bezorgd waren om zijn welzijn. 

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Matheus Van den Berghe

    Heel juist Wilfried ! Een hond beseft en voelt veel meer aan dan wij mensen denken. We gaan er trouwens te makkelijk vanuit dat dieren enkel instinctief gedrag tonen. Just my two cents.

  • Wilfried Vanden Berg

    Sommige hier beweren dat hond noch kat enig benul hebben voor wat er gebeurd ? Wel die personen vergissen zich sterk . Zeker een hond beseft snel en heel goed wat er gebeurd of gaat gebeuren . VB: maak eens ruzie in huis , je zal het vlug ondervinden . En je moet daarvoor geen lawaai of zelfs scheldwoorden gebruiken. Let maar eens op de reactie van de hond. Tenzij dat hij of zij doof zijn natuurlijk.

Lees meer