3 Ping en Skipper
REUTERS Ping en Skipper

Homoseksueel pinguïnpaar adopteert ei en bereidt zich voor op vaderschap

Twee homoseksuele keizerspinguïns in de zoo van Berlijn zijn in blijde verwachting sinds het personeel van de zoo hen vorige maand een ei ter adoptie gaf. Het uitbroeden van het ei verloopt voorspoedig. Het is de eerste keer dat in de Berlijnse zoo een ei wordt uitgebroed door een homoseksueel koppel. 

De twee keizerspinguïns van 10 jaar oud gaven al een tijdje duidelijke tekenen dat ze een kinderwens hadden. "Ze probeerden steeds weer stenen of zelfs vissen uit te broeden", legt de woordvoerder van de Berlijnse zoo Maximilian Jaeger uit. Toen het enige wijfje in de groep vorige maand een ei in de steek liet, zagen de verzorgers van de Berlijnse zoo een kans. Ze gaven het achtergelaten ei aan het koppel pinguïns. 

Zodra ze het echte ei hadden gekregen, gingen de toekomstige ouders, Skipper en Ping, aan de slag. “Het enige wat we moesten doen, was het ei bij één van de mannetjes leggen. Hij wist meteen wat gedaan.” vertelt verzorger Norbert Zahmel. De twee mannetjes blijven dicht bij elkaar en beschermen het ei tegen de andere pinguïns. “Ze gedragen zich als voorbeeldige ouders en houden het ei om beurten warm.”

De verzorgers weten niet zeker of het ei wel bevrucht is. Als dat het geval is, duurt het ongeveer 55 dagen voordat het jong uit het ei komt. 

Ook in het wild 

Dit is niet het enige geval van homoseksuele pinguïns. Zowel in gevangenschap als in het wild komen paren van hetzelfde geslacht voor. In andere dierentuinen hebben homoseksuele pinguïnparen al met succes eieren uitgebroed. 

3
REUTERS
3
REUTERS

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Catherine MISTIAEN

    Papa's zullen de wereld veroveren. Gaat perfect en is veel gemakkelijker zonder vrouw: geen intriges, misverstanden en gezaag meer. Zo kan het ei in alle rust broeien en het kuiken in alle rust opgroeien.

  • Jo Van Caenegem

    Super dit!

Lees meer