2 Hond Dik werd levend begraven door zijn baasje.
RV Hond Dik werd levend begraven door zijn baasje.

Hond die levend werd begraven door zijn baasje, klautert uit graf

Het baasje van de 18-jarige hond Dik schrok behoorlijk toen hij te horen kreeg dat zijn zopas begraven viervoeter springlevend was. De verbaasde eigenaar dacht dat zijn hond overleden was in zijn slaap “omdat het dier bewegingsloos op de grond bleef liggen”, maar niets was minder waar. Zo schrijft The International Business Times.

“Onze hond bewoog al enkele uren niet meer. We dachten dat hij overleden was”, dat vertelt de Russische man uit het dorpje Novonikolsk aan lokale nieuwsmedia. De man bracht zijn hond nog dezelfde dag naar een dierenbegraafplaats, waar hij afscheid nam van zijn 18-jarige viervoeter. 

In tegenstelling tot wat zijn verdrietige baasje dacht, was Dik helemaal niet dood. De bejaarde hond, die levend begraven was, werd wakker uit een diepe slaap en klauterde uit het graf. Enkele passanten vonden de uitgeputte hond en brachten hem naar een dierenopvang in de buurt. Medewerkers van het centrum gingen via sociale media onmiddellijk op zoek naar de hondeneigenaar, die zich niet veel later meldde. 

Volgens Irina Mudrova, leidinggevende van de opvang, kon het baasje van Dik het dier niet wakker krijgen. “Gelukkig begroeven ze hem niet diep onder de grond en kon hij zelf uit het graf komen”, aldus Mudrova. Diks baasje geloofde zijn ogen niet, maar was dolblij toen hij herenigd werd met zijn hond. 

2 Irina met hond Dik.
RV Irina met hond Dik.

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fidji Peeters

    Al die hondenverhalen op HLN doen me de mijne nog meer knuffelen en verwennen.

  • ivan Gabriels

    Eind goed,al goed.Ocharme,dat hondje.Al 18j,en noch sterk genoeg,om niet te sterven.

Lees meer