Audubon Zoo

Jaguar ontsnapt in Amerikaanse zoo en gaat van kooi tot kooi om andere dieren aan te vallen

De drie jaar oude jaguar Valerio is zaterdagnacht ontsnapt uit zijn kooi in de Audubon Zoo in New Orleans. Pas 's ochtends merkten verzorgers op dat de viervoeter spoorloos was en trokken ze aan de alarmbel. Hoewel Valerio snel daarna werd verdoofd, was het kwaad al geschied: de jaguar viel acht andere dieren aan die geen kant meer op konden in hun habitats.

Iets na 7 uur ’s morgens werd duidelijk dat de jaguar Valerio niet meer in zijn kooi zat. Op dat moment was de dierentuin nog gesloten voor het publiek. De verzorgers gingen met man en macht op zoek en konden het dier tegen 8 uur verdoven en in veiligheid brengen. Er werden geen mensen gewond, maar de jaguar heeft wel zijn slag kunnen slaan in andere, nabijgelegen habitats. 

Valerio viel vijf alpaca’s, drie vossen en een emoe aan voor hij in het nauw werd gedreven door de verzorgers. Acht dieren stierven aan hun verwondingen; één vos wordt nog verzorgd. De dieren zaten opgesloten op een terrein waar ze zelf niet uit konden ontsnappen, maar de jaguar wel makkelijk in en uit kon springen.

Volgens de directeur van de Amerikaanse dierentuin was de jaguar er niet op uit om de dieren op te eten, maar vertoonde hij simpelweg territoriaal gedrag. 

Het is nog niet zeker hoe de jaguar kon ontsnappen. Het gaat alvast niet om een menselijke fout, zo blijkt voorlopig uit het onderzoek. De dierentuin sloot de deuren op zaterdag om de verzorgers een dag rust te gunnen, en ging op zondag weer open.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wendy Depoorter

    Dit kunnen ze dan wel verdoven ma bij ons in België niet? Nee daar schieten ze gewoon

  • Marie Vandam

    Kreeg die dan geen eten??? Of was het uit verveling???

Lees meer