De dierenambulance gaat nu op zoek naar een moederpoes voor de gedumpte kater.
Dierenambulance / Myrna Hollestein De dierenambulance gaat nu op zoek naar een moederpoes voor de gedumpte kater.

Jogster betrapt vrouw bij dumpen van kitten: “Ik kook van woede”

Tijdens haar hardlooprondje betrapte de Nederlandse Myrna Hollestein gisteren iemand die net een kitten langs de weg dumpte. Op Facebook schrijft ze een boos bericht aan de vrouw die zich na het achterlaten van het zes weken oude katertje snel uit de voeten maakte. “Ik kook echt van woede dat je dit je dier kan aandoen.”

Hollestein liep vlak bij de jachthaven in het Nederlandse Ridderkerk toen ze verderop een vrouw met een kattenmand in de berm zag staan. Ze riep de vrouw nog na, maar die liep snel richting de wagen waarin ze gekomen was. “Je baalde er vast van dat ik net hardlopend de verder verlaten weg op liep”, schrijft ze. 

Terwijl de vrouw in haar auto stapte en wegreed richting, kwam het zojuist gedumpte katje al de berm uit gekropen. “Je hebt vast niet in je achteruitkijkspiegel gezien dat het schattige katertje het gras uit sprong en nog een paar meter achter jullie auto aan rende”, schrijft Hollestein emotioneel. “Mijn hart brak, dit beeld staat op m’n netvlies gebrand.”

Gelukkig kon Hollestein het katertje oppakken en meenemen. Bij de jachthaven heeft ze samen met een man de Dierenambulance gebeld. Die hebben zich nu over het beestje ontfermd en gaan op zoek naar een plekje bij een moederpoes.

“Was hij niet perfect genoeg om te houden?”, vraagt Hollestein zich nog woedend af. Ze hoopt dat iemand anders ook iets gezien heeft of weet wie er ineens minder kittens in huis heeft. “Wat ben je een verschrikkelijk persoon als je dit doet!”

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • herman parmentier

    Dat diertje liep dan nog achter dat onmens! Hartverscheurend tafereel. En als ik aan die moederpoes denk..met wat voor koude kille mensen zitten wij hier eigenlijk opgescheept?Er zijn zelfs mensen die hun kinderen aan hun lot overlaten tja dan verschiet je van dit niet meer. Als je van zo iemand de partner, de vriend(in) of het kind bent..ik zou ze voor geen haar vertrouwen. Wie zoiets doet is tot alles in staat.

  • Maria Arens

    Er zijn hier 2 zwangere poezen gedumpt, kittens zijn reeds groot, alle 2 terug hoogzwanger, geen enkele dienst wil deze dieren komen ophalen, want geen plaats.Ik dump deze dieren niet, maar wil er ook niet verplicht mee opgescheept zitten. U bent allen welkom deze op te halen....

Lees meer