Ostseewelle HIT-RADIO Mecklenburg-Vorpommern Facebook

Jonge hond wordt op amper 50 meter van asiel gedumpt en vriest dood

Een schokkend geval van dierenmishandeling leidt tot heel wat ophef in Duitsland. In Neubrandenburg werd een dode puppy aangetroffen, vastgebonden aan een paal en met de bek dichtgesnoerd. En dat op slechts 50 meter van een asiel. De politie onderzoekt de zaak.

Het was een voorbijganger die zondagmorgen het kleine zwarte hondje levenloos naast de paal zag liggen. Meteen lichtte hij het dichtstbijzijnde asiel in, dat amper 50 meter verder ligt. Een medewerker snelde ter plaatse, maar de pup bleek overleden. Vermoedelijk is het beestje doodgevroren. 

“Waarom heeft die persoon dit dier niet gewoon naar het asiel gebracht?”, vragen velen zich af. Het feit dat de mond van het hulpeloze dier was vastgemaakt, zodat niemand zijn geblaf zou horen, doet helaas vermoeden dat dit het werk is van een dierenbeul. De politie heeft een onderzoek ingesteld en hoopt dat getuigen iets gezien of gehoord hebben. De viervoeter bleek een chip te hebben. Zo konden de autoriteiten de baasjes, uit het nabijgelegen Prenzlau, intussen lokaliseren. Het is evenwel niet zeker of de eigenaars ook de dierenbeulen zijn.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jil Heirman

    Dierenbeulen zijn de lafsten onder alle mensen. Wat een zielenpoot moet je zijn om iets zo vol goed vertrouwen als een hond de dood in te jagen om uw eigen zielig ego op te krikken.

  • Pascale De Block

    Teken aub allemaal de petitie van GAIA voor dieren in de grondwet te krijgen!! Dan kan er tenminste iets gedaan worden aan zulke gruwel...anders zal men dit nooit deftig kunnen bestraffen. Deze onmensen zouden geen enkele gelukkige dag meer mogen beleven...intriest is dit...arme beestje

Lees meer