thinkstock

Kalmeer je viervoeter met deze muziek

Je hond kan je trouwste metgezel zijn, maar als ie over zijn toeren aan het blaffen is, is de drang om hem buiten te keilen o zo groot. Voor je tot drastische maatregelen overgaat, probeer je misschien beter dit eens: er bestaat een stukje muziek dat speciaal gecomponeerd werd om je viervoeter te kalmeren.

DogTV is een netwerk dat opgericht werd om honden 'te relaxeren' en 'te stimuleren' wanneer ze alleen thuis zijn. En nee, we houden je niet voor de gek. De tv-makers nemen hun job heel serieus.

Zó serieus dat ze op zoek gingen naar een componist die een stukje muziek wilde maken dat honden in een handomdraai tot rust brengt.

Niemand minder dan Andrew Dost, bandlid van Fun - van onder andere de hit 'We Are Young' - was bereid om deze moeilijke taak op zich te nemen. "Ik bekeek dit project op een andere manier. Het was immers niet voor menselijke oren bedoeld", aldus de hondvriendelijke muziekmaker. "De frequenties en de instrumenten zijn allemaal afgestemd op het gehoor van een hond."

Het resultaat is een ietwat bevreemdend stukje muziek, met elektronische klanken en wat omgevingsgeluid. Op sommige momenten is zelfs wat zacht gehijg te horen. Wij vinden het in ieder geval zeer rustgevend.

Lees meer