3 Kigali met haar twee welpjes.
Zoo Leipzig Kigali met haar twee welpjes.

Leeuwin eet plots haar twee pasgeboren welpjes op in Duitse zoo

De dierentuin van Leipzig is in rouw. Leeuwin Kigali heeft er onverwacht haar twee pasgeboren welpjes opgegeten. De leeuwtjes waren pas drie dagen oud.

Vrijdag beviel Kigali, een leeuwin van vijf jaar, in de zoo van Leipzig van twee welpjes. Dinsdag postte de dierentuin het droevige bericht dat Kigali haar jongen had opgegeten tijdens het wassen van hun pels. Nochtans had de leeuwin tot dan heel goed voor haar eerste nakomelingen gezorgd. 

In de post stond verder dat er nu geen autopsie kan plaatsvinden omdat de moeder de welpjes in hun geheel opvrat. Er kan dus niet worden onderzocht of ze eventueel ziek waren. De onervarenheid van Kigali als moeder kan ook hebben meegespeeld.

Kigali bleef daarna rustig en at maandag normaal. Ze verblijft voorlopig nog in een hok achterin waar ze beviel en haar jongen verzorgde. Eerstdaags zal ze weer bij leeuw Majo, de vader van de welpjes, gezet worden.

3 Archieffoto uit 2016 van leeuwen Motshegetsi (L) en Majo, de vader van de twee welpjes die door moeder Kigali werden opgevreten.
AP Archieffoto uit 2016 van leeuwen Motshegetsi (L) en Majo, de vader van de twee welpjes die door moeder Kigali werden opgevreten.
3 De zoo van Leipzig.
AP De zoo van Leipzig.

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Machteld Eylenbosch

    In het wild eten mannelijke leeuwen ook pups op het is de natuur

  • Johannes Martens

    Dit heeft wellicht niets met ziek zijn te maken, maar met stress. De drukte die het dier ervaart tijdens de geboorte, omgevingsgeluiden en de omgeving waarin ze bevalt, bezorgen haar voldoende stress om de jongen op te eten. Deze dieren horen niet in gevangenschap te leven, en zeker niet voor menselijk vermaak.

Lees meer