Luipaard 'valt trainer aan', maar hij krijgt redding uit onverwachte hoek

Eduardo Serio is een man met lef. Zonder verpinken stapt hij in zijn dierentuin in Mexico City dagelijks het verblijf van de grote katten in. En soms gaat dat maar op het nippertje goed.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de Black Jaguar White Tiger Zoo in Mexico City heeft Serio zo'n goede band met zijn katten dat de veiligheidsregels voor hem niet echt gelden. Zo zitten de meeste dieren - leeuwen, tijgers, luipaarden en panters - samen in een verblijf. Eduardo mag ze ook benaderen en aanraken; de dieren tolereren hem niet alleen, ze zoeken hem ook op. En redden hem ook soms.

In het bovenstaande filmpje, dat al in oktober 2015 gefilmd werd maar nu pas de wereld rondgaat, kan je zien hoe Serio knuffels uitdeelt aan de leeuwen. Op de achtergrond - achter de rug van de verzorger - begint luipaard Dharma hem echter te besluipen. Ze komt steeds dichter en zet op het einde de aanval in. Of ze dat doet om te spelen of de aanval echt meent, is niet meteen duidelijk. Een aanraking met zo'n dier, speels of niet, is echter altijd gevaarlijk.

Het zou voor Serio dan ook misschien verkeerd afgelopen zijn, ware het niet dat hij een redder uit onverwachte hoek kreeg. Tijger Aztlan spotte de aanval van Dharma net op tijd en weet het luipaard te stoppen. Een verraste Serio geeft het luipaard een tik op de poten en een bedankje aan de tijger, en even later is alles weer peis en vree. Om maar te zeggen dat het allemaal snel mis kan lopen.

Lees meer