Wolf August (l) en zijn lief Naya. (Archieffoto)
Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek Wolf August (l) en zijn lief Naya. (Archieffoto)

Mysterie opgelost: bloedspoor bij Leopoldsburg is niet van Naya of August

Het bloedspoor dat op 25 januari werd aangetroffen in de heide nabij Leopoldsburg, is niet van een wolf, maar van een everzwijn. Dat blijkt uit analyses van het bloed.

Eerder was er ongerustheid ontstaan over het bloedspoor en werd gevreesd dat één van de wolven die sedert geruime tijd op het militaire domein van Leopoldsburg verblijven, gewond was geraakt.

"Onze medewerkers namen monsters van het bloed", zegt Koen Van Muylem van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. "De monsters werden geanalyseerd in ons tijdelijke genetisch laboratorium in Melle. Uit de analyses blijkt dat het niet over wolvenbloed gaat, maar over bloed van een everzwijn.”

Wellicht, zo denkt Van Muylem, viel het everzwijn ten prooi aan de wolven. Al is ook dat niet zeker. Er werd verder geen genetisch materiaal van een wolf aangetroffen in het bloed, wat onomstotelijk zou hebben bewezen dat het everzwijn is gedood door een wolf.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Yelene dekann

    GELUKKIG, ben opgelucht, nu kunnen er kleine wolfjes komen en hopelijk doet de natuur de rest.

  • Fatima De Clercq

    De wolven zijn nuttige dieren. Zij zijn degenen die de everzwijnen plaag kunnen intomen, hopelijk kunnen de jagers dit verkroppen. Concurrentie van een echte jager die geen kogels nodig heeft en enkel doodt om te eten en niet voor de sport.

Lees meer