2 Tijdens een bezoek aan een markt stuitten de Nederlandse militairen toevallig op de vreselijke leefomstandigheden van Simba.
gofundme.com/savethelion Tijdens een bezoek aan een markt stuitten de Nederlandse militairen toevallig op de vreselijke leefomstandigheden van Simba.

Na redding door militaire agenten: verwaarloosde leeuw uit Bagdad geland in Nederland

Simba de Leeuw is vandaag even voor 15.00 uur geland op de luchthaven van het Nederlandse Maastricht. Daar werd hij opgehaald door medewerkers van Stichting Leeuw, die het dier naar de eigen opvang in Noord-Holland brengen. Het dier gaat nu eerst dertig dagen in quarantaine, aldus Daphne Pels van Stichting Leeuw.

Twee marechaussees van de ambassade in Bagdad vonden de zwaar verwaarloosde leeuw op een markt in Bagdad. Het vermagerde en gestresseerde dier zat in een veel te kleine kooi.

Bang

“Toen wij hem bezochten was hij bang van al het lawaai rondom hem en zat hij in een hoekje van zijn hok”, aldus de militairen eerder. De twee begonnen een succesvolle crowdfundingsactie met hulp van de Stichting Leeuw om het dier - inmiddels Simba gedoopt - uit zijn ellendige situatie te bevrijden en van Irak naar Nederland te brengen.

"Dat had nogal wat voeten in de aarde", zei Pels. "Er waren steeds weer vertragingen. Drie maanden lang, tot de juiste papieren waren getekend. Het dier werd intussen wel goed opgevangen in een dierentuin in Bagdad, waar hij goed werd verzorgd.”

Terug naar Afrika

De bedoeling is om het twee jaar oude dier in Nederland bij Stichting Leeuw in Noord-Holland aan te laten sterken en dan terug te brengen naar het continent van oorsprong, Afrika. Om precies te zijn een opvangcentrum in Zuid-Afrika, aldus Pels.

2
Gofundme.com/savethelion

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Martina Heremans

    Mooi gebaar /hopelijk vind Simba een goede thuis voor de rest van zijn levensjaren !

  • romy verhove

    Dit noem ik dus eens diervriendelijk,diepe respect voor onze noorderburen .

Lees meer