Onderzoekers vangen gigantische python in Everglades

Onderzoekers van de University of Florida hebben begin deze maand een enorme Birmese python (tijgerpython) gevangen in de Everglades. De vrouwelijke wurgslang bleek iets meer dan 5,5 meter lang en woog 60 kilogram. Het is mogelijk de tweede langste python die ooit gevangen werd in het nationaal park, dat met een enorme populatie kampt.

De tijgerpython is geen inheemse diersoort in Florida, maar werd geïmporteerd als exotisch huisdier. Tegenwoordig zouden er duizenden in het wild leven. Dit enorme exemplaar van 5.5 meter werd volgens TIME op 9 juli langs een populair wandelpad in het park gevangen. De langste python die er ooit gevonden werd was 5,6 meter lang.

"Ze werd geëuthanaseerd volgens het standaard protocol", zei Tylan Dean van het U.S. Geological Survey (USGS) aan ABC News. "Voor de euthanasie, hielden we een training met enkele medewerkers van de National Park Service en stagiairs van USGS om te leren omgaan met invasieve soorten, waaronder het verwijderen van pythons, om hen vertrouwen en ervaring te geven met grote slangen. De foto is genomen tijdens die training."

Lees meer