2 Bob nadat hij werd gevonden. Het hondje had veel pijn en moest onder narcose van zijn vacht verlost worden.
Dierenbescherming Bob nadat hij werd gevonden. Het hondje had veel pijn en moest onder narcose van zijn vacht verlost worden.

Onherkenbaar! Ernstig verwaarloosde Bob ziet er een jaar later zó uit

Het hondje, genaamd Bob, werd eind september 2018 zwaar verwaarloosd aangetroffen bij de Kralingse Plas, een recreatiegebied in Rotterdam. Een jaar later is het hondje onherkenbaar: qua uiterlijk én gedrag. “Hij had behoorlijk last van verlatingsangst en kon geen seconde alleen blijven. Maar nu kan hij prima een paar uur alleen zijn!”, schrijft de Dierenbescherming. 

Een vervilte vacht, een slecht gebit. Hondje Bob was er slecht aan toe toen hij op 22 september 2018 door een voorbijganger gevonden werd. Hij werd naar het Dierenopvangcentrum in de Nederlandse gemeente Vlaardingen gebracht, waar hij flink onder handen genomen moest worden. Bob had zoveel pijn dat het bijna niet mogelijk was om zijn ‘dreadlocks’ te verwijderen: ze zaten te dicht op de huid. Onder narcose werd er uiteindelijk bijna anderhalve kilo vacht van hem afgeschoren. Ook zijn gebit onderging een grondige opknapbeurt.

Vanwege de ernst van de verwaarlozing werd de dierenpolitie ingeschakeld, maar de toenmalige eigenaar van het hondje is nooit gevonden. 

Levensgenieter

Het beestje kreeg de naam Bob Marley vanwege zijn dreadlocks en vond al snel mensen die hem een thuis wilden geven. De Dierenbescherming meldt dat Bob zich heeft ontpopt tot een ware levensgenieter. “Hij kan zich urenlang vermaken op het strand, hij rent de golven achterna en graaft driftig in de branding. En misschien is het voor Bob wel het allerfijnst dat hij uiteindelijk voldaan en uitgeteld op schoot kan ploffen voor een flinke knuffelpartij.”

Met de verlatingsangst van het hondje gaat het ook veel beter. Hij kan inmiddels beter alleen zijn. “Geweldig om te zien wat je met veel geduld, liefde en aandacht voor elkaar krijgt bij een hondje dat een aardig rugzakje heeft’’, aldus zijn nieuwe baasjes.

2 Bob, vlak na zijn vondst en een jaar later.
Dierenbescherming Bob, vlak na zijn vondst en een jaar later.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mady Vermeulen

    Hoe kan een mens de beste vriend van de mensen zoiets aandoen? Eens te meer blijkt dat het wreedste dier op de wereld de mens is. Wat moet dat beestje hebben geleden!

  • Chris Hom

    Bobje heet het goed getroffen nu met zo een baasje. :)

Lees meer