Ophef in Dierenrijk: "IJsberen Nick en Simon misschien Nicky en Simone"

De twee jonge ijsberen in het Nederlandse Dierenrijk Nuenen zijn waarschijnlijk geen mannetjes, maar vrouwtjes. De dierentuin oppert daarom om de ijsberentweeling voortaan Nicky en Simone te noemen.

Toen hun geslacht werd vastgesteld, werkten de Nick en Simon gedoopte ijsbeertjes niet erg mee. Daardoor was het voor de dierenarts moeilijk te constateren tot welk geslacht de dieren behoorden. Na een 'quick scan' ging hij ervan uit dat de ijsbeertjes jongetjes waren.

Nu ze wat ouder worden, valt op dat er maar weinig groeit tussen de poten. "Inmiddels is voor de verzorgers en dierenarts wel duidelijk dat Nick en Simon of heel klein geschapen zijn of dat we - en dat ligt meer voor de hand - hier toch echt te maken hebben met twee ijsbeerzusjes" schrijft een woordvoerder van de dierentuin.

En dan moeten de namen misschien ook maar op de schop: "Nicky & Simone dus!"

Vergelijkend warenonderzoek
Maar voordat de namen van de ijsberen definitief worden veranderd, wil de dierentuin zeker weten dat het om twee meisjes gaat. Daarom roept Dierenrijk bezoekers op om de ijsberen goed te bekijken.

"Verzoek aan het publiek is ook om film- en fotomateriaal van dit 'vergelijkend warenonderzoek' te plaatsen op de Facebookpagina van Dierenrijk."

De woordvoerder van de dierentuin schrijft dat het park erg blij is als de ijsberen twee meisjes blijken te zijn. "Dat zou namelijk nog beter nieuws zijn voor het Europese fokprogramma waaraan de dierentuin deelneemt."

"Inmiddels is voor de verzorgers en dierenarts wel duidelijk dat Nick en Simon of heel klein geschapen zijn of dat we - en dat ligt meer voor de hand - hier toch echt te maken hebben met twee ijsbeerzusjes."

Lees meer