Twitter

Opnieuw babygeluk in Pari Daiza: schattig klein brulaapje geboren

De ooievaar draait overuren in dierenpark Pairi Daiza. Gisteren werd er een schattig klein brulaapje geboren. En maandag kwam er ook al geweldig babynieuws van bij de ringstaartmaki’s.

Het kleine brulaapje is volgens het dierenpark in goede gezondheid. Vanaf 6 april kan je hem een bezoekje brengen. Pairi Daiza deelde in afwachting wel al een mooie foto van moeder en kind. (lees hieronder verder)

Maandag was er ook al goed nieuws uit het verblijf van de ringstaartmaki’s. Vrouwtje Shiryû beviel er toen van een jong. Ook dat kleintje is gezond en wel. “Hij houdt zich stevig vast aan zijn moeder en drinkt goed”, klonk het op Twitter.


De Javaanse kleine kantjils werden intussen ook trotste ouders van een gezond jong. Dat werd zondag aangekondigd op de sociale media van Pari Daiza. De hertensoort behoort tot de kleinste herten ter wereld en wordt gemiddeld maar zo’n 30 centimeter groot. Ook het hertje is vanaf 6 april te bewonderen in de Oasis van het dierenpark. (lees hieronder verder)

De jongste twee maanden kondigde Pari Daiza ook al geboortes aan bij de goudwanggibbons, de bedreigde zwartvoetpinguïns – daar kwamen zelfs twee jongen ter wereld – en de witgezichtsaki’s. Er werden ook twee sitatoenga’s of moerasantilopes geboren, drie dromedarissen, een rode kangoeroe, tien naakte molratten en maar liefst 500 zeepaardjes. (lees hieronder verder)

Eind vorige maand was er ook babygeluk bij de Aziatische olifanten, met de geboorte van de kleine Malee. Met die laatste gaat het overigens heel goed. “Ze huppelt vrolijk rond tussen de poten van haar moeder en slaagt er zelfs al in om vaste voorwerpen op te pikken met haar slurf”, klink het. “Daarmee is ze zelfs enigszins voor op de normale ontwikkeling voor haar leeftijd.”

Neushoorns

Daarmee is het babynieuws nog niet allemaal verteld, want er zijn nóg dieren zwanger. “Onze kraamafdeling draait dit jaar inderdaad op volle toeren”, lacht woordvoerder Mathieu Goedefroy. “We verwachten nog de geboorte van twee zuidelijke witte neushoorns én een Aziatische olifant.”

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peeters Freddy

    Wat is er nu schattig aan het opsluiten van onschuldige dieren.

Lees meer