Opnieuw twee walvissen aangespoeld in Alaska

Er zijn opnieuw twee grijze walvissen aangespoeld aan de kust van Alaska. Eerder dit jaar spoelde al vijf andere walvissen aan in de staat. Aan de hele westkust klokt het totaal af op 75. 

Eén van de twee aangespoelde walvissen werd woensdag gevonden nabij het eiland Kodiak en leek aangevallen te zijn door een roofdier. De andere walvis werd op vrijdag gevonden bij de stad Anchorage.

Dat er alweer twee walvissen werden aangetroffen, duidt op een onrustwekkende trend. 
Volgens de oceaan- en klimaatautoriteit NOAA zijn er in Californië, Oregon, Washington en Alaska al 75 grijze walvissen aangespoeld. Dit is het hoogste aantal sinds het jaar 2000, toen een even grote sterfte van de dieren werd waargenomen.

De oorzaken van deze “ongewone sterfte” dit jaar moeten worden onderzocht, aldus de wetenschappers. Mogelijke doodsoorzaken zijn ondervoeding en botsingen met schepen. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Yves Steenssens

    De globalisatie heeft alles in een stroomversnelling gebracht - deze dieren zijn het slachtoffer van radionucliden, plastics en chemische troep, geluid en sonar - ook de mens oorzaak en gevolg heeft op korte termijn zijn overlevingskansen gedecimeerd .

  • Yen Brouwer

    We hebben al het leven in de oceanen (en op aarde verziekt) dit is het gevolg...

Lees meer