(Illustratiefoto)
BELGA (Illustratiefoto)

Oudste zwarte neushoorn ter wereld overleden in Tanzania

Fausta, met haar 57 jaar de oudste gekende zwarte neushoorn ter wereld, is gestorven. Dat meldt het natuurpark Ngorongoro in Tanzania, waar ze verbleef.

Fausta stierf vrijdag een natuurlijke dood, meldt het park. De zwarte neushoorn leefde het grootste deel van haar leven in totale vrijheid in Ngorongoro, in het noorden van Tanzania. De laatste drie jaar van haar leven werd ze van nabij opgevolgd in een meer afgesloten deel van het park. Haar gezondheid was er sterk op achteruitgegaan, nadat ze verschillende keren was aangevallen door hyena’s.

Het dier werd voor het eerst opgemerkt in 1965 in de buurt van de Ngorongoro-krater door een wetenschapper van de universiteit van Dar Es Salaam. Fausta was toen 3 à 4 jaar oud.

Neushoorns worden normaal gezien gemiddeld 37 à 43 jaar in het wild. In gevangenschap worden ze gemiddeld 50 jaar oud. Voor Fausta was Sana de oudste gekende neushoorn ter wereld. De witte neushoorn was 55 jaar oud toen ze in 2017 stierf in een Frans natuurpark.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Deckers

    Het zoveelste bewijs dat er geen enkel thema is waar de grote massa, inclusief de pers, zo weinig over weet als natuur. Leuk artikel over de oudste zwarte neushoorn, met een foto van een witte :)

Lees meer