Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.

Paard sterft door snijwonden in Hasselt

De politie Limburg Regio Hoofdstad voert momenteel een onderzoek naar de dood van een paard. Dat werd deze voormiddag aangetroffen met grote snijwonden. Een dierenarts kwam nog ter plaatse, maar het paard overleefde het niet.

Rond 10.15 uur werd het getroffen dier aangetroffen. Het paard bevond zich aan de Runkstersteenweg in Hasselt. “De ploeg kon vaststellen dat het dier verschillende grote snijwonden had. De verwondingen werden aangebracht door derden”, laat de politie verstaan. “Het is niet zo dat er lichaamsdelen waren afgesneden of dat er organen waren geraakt, het dier is wel degelijk gestorven aan een diepe snee”, verduidelijkt politiewoordvoerder Dorien Baens.

Het Parket Limburg werd ingelicht en ook het labo kwam ter plaatse. Momenteel wordt er gezocht naar de daders.

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • emiel wouters

    Ja een paard of een koe is maar van een kleine man of een boer. Dat kan je van de Vlooienbergtoren niet zeggen dat is prestige van de burgemeester. En die daders vind men dan na een week. Het zo een grotere impact hebben moeste ze ook zo te werk gaan voor de baasjes van de dieren. Maar uit wiens hand je eet, diens woord je spreekt hé.

  • william Masson

    Ja en als je je paard probeerd te verdedigen ga je nog moeten opletten met dat zelfde gerecht. Politie,hier , we zatten ook met een dierenbeul die koeien molesteerden, heeft tegen de landbouwers gezegd dat ze het maar zelf moeten oplossen.

Lees meer