mirai.
Facebook mirai.

Pairi Daiza pakt uit met nieuwe zeeleeuw

Pairi Daiza stelt voortaan een nieuwe Stellerzeeleeuw tentoon. Dat meldt het dierenpark via Facebook. Mirai (8) weegt zeshonderd kilo.

De Stellerzeeleeuwen zijn de grootste soort uit de familie van oorrobben. Hun natuurlijke habitat is de Noordelijke Grote Oceaan, langs de rotskusten van Hokkaido, de Koerilen, Kamtsjatka, tot Alaska en helemaal zuidwaarts tot Californië. Er blijven naar schatting nog zo’n 160.000 exemplaren over. Ze worden normaal 2,5 tot 3,25 meter groot en 300 tot 1.100 kilo dik.

Pairi Daiza had al twee wijfjes, Kiska en Icy. Daar komt nu dus Mirai bij. Ze zullen te zien zijn in het grote bekken van het gebied The Last Frontier. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer