Een draadharige Duitse staande hond.
iStock Een draadharige Duitse staande hond.

Peuter sterft nadat hond haar plots in gezicht bijt in Australië

Een jachthond heeft donderdag in Australië een meisje van 14 maanden oud doodgebeten. Het gaat om een Duitse staande hond. Het dier stormde in het dorpje Neerim Junction in het zuidoosten van het land plots op het kind af, zo heeft de politie meegedeeld.

De moeder probeerde de hond nog van haar dochter los te rukken, maar zonder succes. De hulpdiensten konden alleen nog de dood van het meisje vaststellen. Volgens een plaatselijke televisiezender had ze een aanzienlijk aantal beten in het gezicht.

De politie heeft zich over de hond ontfermd en moet duidelijkheid brengen hoe het tot de dodelijke aanval kon komen. De hond zou afgemaakt worden, meldt ABC News. 

De Duitse staande hond is een ras dat speciaal als jachthond ontwikkeld werd. In de vakliteratuur wordt de hond in het bijzonder voor zijn vermeende kindvriendelijkheid geprezen.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Van bosbeke

    Zeer jammerlijk gebeuren, het is niet altijd iets te maken met de opvoeding soms kunnen honden zoals mensen het zot in de kop krijgen.

  • Cor Dierckx

    Weer een slechte baas die geen goede opleiding gegeven heeft! Mijn neef had dat type jachthond geen mens durfde aan de deur komen, hij heeft hem de kogel gegeven en voor hem was het een erg lieve.

Lees meer