Foto ter illustratie - Er bevonden zich ook heel wat chihuahuas onder de verwaarloosde honden.
iStock Foto ter illustratie - Er bevonden zich ook heel wat chihuahuas onder de verwaarloosde honden.

Politie redt zestigtal verwaarloosde honden uit woning in Tsjechische Pilsen

In Tsjechië heeft de politie ongeveer zestig verwaarloosde honden uit een woning in de westelijke stad Pilsen bevrijd. Tegen de 48-jarige eigenares startte een onderzoek wegens dierenmishandeling, zo meldt een woordvoerder van de autoriteiten vandaag. In een andere woning van de vrouw werden nog eens 20 verwaarloosde en zieke honden ontdekt.

De autoriteiten brachten alle viervoeters, waaronder heel wat chihuahuas en een hovawart, naar een dierenasiel. Volgens een verantwoordelijke van een plaatselijke dierenvereniging waren de omstandigheden waarin de honden opgesloten zaten uitzonderlijk slecht: overal lagen kadavers en uitwerpselen, luidde het.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sobek Wessels

    Dat zijn de Fokkers van al die Puppy's die hier verkocht worden !! De moeder dieren leven in horror plekken en sterven vaak een ellendige dood ! Men kan niet streng genoeg zijn voor zulke monsterlijke daden van uitbuiting van dieren om Geld gewin !

Lees meer