4
RV/WFA

Poten van geroosterde reiger gaan net als verslikvis en Domino-mus naar expo 'Dode dieren met een verhaal'

De poten van de dode blauwe reiger die zondag geroosterd werd door een dakloze man in het Nederlandse Den Haag, zijn binnenkort te zien in een museum in Rotterdam.

De poten worden opgenomen in de collectie 'Dode dieren met een verhaal' van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, die laat zien hoe en waar mens en dier met elkaar in botsing komen en wat de gevolgen kunnen zijn. De uit Rusland afkomstige man had de vogel zelf geslacht, bereid en opgegeten. Reigers zijn een beschermde diersoort, maar aangezien de man verklaarde dat hij de vogel dood had gevonden en de politie het tegendeel niet kon aantonen, wordt hij niet vervolgd.

4 Agenten ontdekten gisteren in Den Haag een dakloze Rus die eigenhandig een reiger had geroosterd en opgegeten.
RV Agenten ontdekten gisteren in Den Haag een dakloze Rus die eigenhandig een reiger had geroosterd en opgegeten.

De collectie 'Dode dieren met een verhaal' werd tien jaar geleden in gang gezet met de Domino-mus. De vogel vloog tijdens de voorbereiding van een televisieprogramma het Frisian Expo Centre in en veroorzaakte dat er 23.000 dominostenen omvielen. Toen de mus in een hoekje van ging zitten, werd met een luchtbuks een einde gemaakt aan het leven van het vogeltje. De vogelmoord zorgde in Nederland voor veel onbegrip, bedreigingen en haalde ook de internationele pers. 

4 De zogenaamde domino-mus kreeg internationale aandacht toen het diertje werd doodgeschoten in het Expo Centrum in Leeuwarden.
WFA De zogenaamde domino-mus kreeg internationale aandacht toen het diertje werd doodgeschoten in het Expo Centrum in Leeuwarden.

Ook de verslikvis zit in de collectie. De vis, een pantsermeerval, kwam vorig jaar vast te zitten in de keel van een Vlaardinger die met zijn vriendengroep als stunt een aquarium wilde leegdrinken. Maar toen de meerval per ongeluk in de keel van de 28-jarige man belandde, zette het dier zich vast met zijn scherpe vinnen. Hij probeerde de vis vervolgens op te braken, weg te spoelen met bier en zelfs door te laten glijden met honing, maar het dier zat muurvast en moest in het ziekenhuis operatief verwijderd worden. 

4 Ook deze 'verslikvis' heeft een plaatsje in de tentoonstelling. Hij bleef tijdens een stunt vastzitten in de keel van een man en moest operatief verwijderd worden.
RV Ook deze 'verslikvis' heeft een plaatsje in de tentoonstelling. Hij bleef tijdens een stunt vastzitten in de keel van een man en moest operatief verwijderd worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer