2
Státní veterinární správa

Ruim 200 zwaar verwaarloosde honden bevrijd uit huis in Tsjechië: "Buitengewoon ernstige situatie"

Bij een fokker in Tsjechië zijn meer dan 200 zwaar verwaarloosde honden bevrijd. De honden, waaronder veel chihuahua's, werden ontdekt in een oude eengezinswoning in de plaats Kamenice nad Lipou. 

De dieren zijn naar asielen in het hele land overgebracht.

De veterinaire inspectie SVS bestempelt het incident als "buitengewoon ernstig." De honden leefden in hun eigen uitwerpselen en hadden last van huid- en parasitaire ziekten. 

Dierenactivisten vechten al jaren tegen de illegale handel in pups. Jonge honden van fokkerijen in Oost-Europa worden vaak voor veel geld in West-Europa verkocht. Of dit ook in deze zaak het geval was, is niet bekend.

2
Státní veterinární správa

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marjo Janssen

    Het is vreselijk wat er met die arme honden gebeurt. Kan er nu totaal niets hier aan gedaan worden. Tranen in mijn hart.

  • Fred Demey

    dit soort toestanden krijgt men als men steeds goedkopere pupies wil hebben...

Lees meer