Jachtluipaarden in Safaripark de Beekse Bergen, archiefbeeld.
ANP Jachtluipaarden in Safaripark de Beekse Bergen, archiefbeeld.

Tien dieren dood na brandstichting in dierenverblijven Beekse Bergen

Verschillende dieren van het Nederlandse Safaripark Beekse Bergen zijn dood in hun verblijf aangetroffen nadat in sommige dierenverblijven brand heeft gewoed. De brand ontstond volgens de politie door brandstichting.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De dode dieren werden donderdagochtend ontdekt toen de verzorgers begonnen aan hun ronde. Volgens een woordvoerder van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek woedde het vuur ‘s nachts op meerdere plaatsen, onder andere in het verblijf van de cheetahs. 

“Drie verblijven hebben in brand gestaan. Dit was in twee houten buitenverblijven en bij een stal", laat de woordvoerder weten. De twee buitenverblijven zijn volledig afgebrand, tien dieren kwamen om het leven. Het gaat om antilopes: acht impala’s en twee koedoe’s. In verband met de kou moesten de impala’s en koedoe’s binnen overnachten.

“We tasten in het duister over de toedracht van de brand”, meldt de woordvoerder nog. “De politie heeft de bewakingsbeelden in het bezit en wij moeten vooral de verzorgers bijstaan, die enorm zijn geschrokken.” 

De politie spreekt van ‘triest nieuws’ en onderzoekt de zaak. “Wie helpt ons deze dader(s) te vinden?”, klinkt het op Twitter. Safaripark Beekse Bergen is door de coronacrisis voorlopig niet toegankelijk voor publiek.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Severijns

    Stekte aan de verzorgers, hopelijk vinden ze de dader(s) snel en dan hetzelfde met hen doen.

  • Patrick Rasschaert

    Hopelijk vinden ze die hufters snel en geven ze een zware gepaste straf

Lees meer