3
Facebook

Tiener wil bewijzen dat hij tussen krokodillen durft te zwemmen: "Er was overal bloed en hij bleef maar gillen"

Een Australische jongen die indruk wilde maken op een meisje, heeft dat bijna met zijn leven bekocht. Lee De Paauw (18) snoefde dat hij in een rivier vol krokodillen durfde te zwemmen. Toen hij de daad bij het woord voegde, duurde het niet lang of een van de roofdieren had hem te pakken.

De Paauw haalde zijn stunt gisteren uit aan de Johnstonerivier in Innisfail, Queensland. Hij sprong vanop een ponton in het water en was net aan het terugzwemmen, toen hij opeens iets voelde aan zijn linkerarm. Een krokodil had hem vastgegrepen en probeerde hem mee te trekken.

"Het dier trok me zo een zes meter van het vlot weg", kan hij zelf nog navertellen. "Ik haalde zo hard mogelijk uit met mijn rechterarm en sloeg het beest op zijn snuit. Ik voelde dat het zijn greep een beetje loste. En daarop mepte ik ook nog eens op zijn oog. Toen liet het helemaal los. Daarop zwom ik zo snel mogelijk naar het droge. Ik heb veel geluk gehad."

Nummer
De jongen geeft toe dat hij zijn leven riskeerde om indruk te maken op een meisje: een Britse rugzaktoeriste die hij had leren kennen. "Ik heb haar nummer", grijnst hij nog. (lees onder de foto verder)

3 Een foto die Lee eerder op zijn Facebookpagina zette.
Facebook Een foto die Lee eerder op zijn Facebookpagina zette.

De toeriste - Sophie Paterson (24) - vertelt dat het allemaal heel snel ging. "Zodra hij in het water was, hoorden we gekrijs en gespetter. Er was overal bloed en hij bleef maar gillen. Zijn vrienden hebben hem uiteindelijk mee aan land geholpen." (lees hieronder verder)

3 Sophie Paterson.
Facebook Sophie Paterson.

De Paauw werd naar het Innisfail District Hospital gebracht, waar hij gestabiliseerd werd. Daarna ging het naar het Cairns Hospital voor een operatie. "Het is een wonder dat hij het heeft overleefd", aldus Neil Noble van de Queensland Ambulance Service Cairns. "Dit had slecht kunnen aflopen. De Paauw heeft zware verwondingen aan zijn arm, maar hij hoeft gelukkig niet te worden afgezet. Hopelijk kan hij die binnenkort weer gebruiken zoals vroeger."

Roofdier
Volgens expert Brenton Gangemi, die natuursafari's organiseert in het gebied, was het roofdier een zoutwaterkrokodil van 3,5 tot 4 meter lang, die de laatste tijd regelmatig werd gespot in de buurt. Zoutwaterkrokodillen zijn van de gevaarlijkste landdieren in Australië. Sinds 1985 hebben ze al acht mensen gedood in Queensland. Krokodillen doden gemiddeld twee mensen per jaar in Australië.

12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Kathy Schraudt

    Wil je zo manier bewojsen dat je durft zwemmen door de krokodilen goe zot zou ik zeggen dat kost bijna je leven . Doe nooit stoer voir een meisje want het kan eens fantaal worden en dan is het stoerheid gedaan

  • Boonen Peter

    Zot zijn doet wel degelijk pijn. En dat allemaal om de stoere bink uit te hangen. Sommige mensen hebben daadwerkelijk vanachter gezeten toen ze het verstand uit deelde.