Archiefbeeld.
THINKSTOCK Archiefbeeld.

Tweede grijze wolf in eeuw verrast Californië

Biologen in Californië zijn blij verrast door een zeldzame verschijning. Voor de tweede keer in bijna een eeuw tijd is waarschijnlijk een grijze wolf gespot in de Amerikaanse staat.

Het wilde dier is onlangs vastgelegd op camera's die langs paden in afgelegen gebieden in het uiterste noorden van Californië zijn geplaatst. Ook hebben biologen verse afdrukken onderzocht, die waarschijnlijk afkomstig zijn van de wolf. Er zijn dna-monsters van genomen. De resultaten van die tests zijn echter te onduidelijk vanwege de slechte kwaliteit van het genetische materiaal dat is gevonden.

Desondanks gaan biologen er vanuit dat het om een grijze wolf gaat, die is overgestoken vanuit de naburige staat Oregon. De afdrukken zijn duidelijk groter dan die van een coyote, die nauw verwant is aan de wolf. Ook is op de vastgelegde foto's te zien dat het waargenomen dier groter is dan een coyote.

De laatste keer dat een grijze wolf werd gespot was in 2011. De keer daarvoor was in 1924, toen in Californië zo'n roofdier werd gedood.

Lees meer