2 Het loslopende paard zoals het vrijdag werd aangetroffen bij Aardenburg.
Henk Wiegman Het loslopende paard zoals het vrijdag werd aangetroffen bij Aardenburg.

Verdwaald paard stelt Nederlands dorpje vlak bij Belgische grens voor raadsel: “Zoiets mis je toch?”

De lokale autoriteiten in Zeeuws-Vlaanderen zijn naarstig op zoek naar de eigenaar van een paard. Dat kwam vrijdag in zijn eentje het Nederlandse dorpje Aardenburg binnenwandelen. Een oproep van de wijkagent werd veel gedeeld, maar leverde tot op heden geen resultaat op.  Het paard staat inmiddels internationaal ‘gesignaleerd'. 

Het dier is niet gechipt. Dat maakt de zoektocht naar de eigenaar lastig. Inmiddels is daarom ook in België een bericht over het verloren paard verspreid. Dat heeft tot op heden evenmin iets opgeleverd. Het paard werd aan de Hogeweg bij Aardenburg staande gehouden door de politie. Het dier kwam uit de richting van Heille. Het dier is ondergebracht bij een manege. Een dierenarts heeft daar de benen van het dier verzorgd.

Dierentuin

De gemeente Sluis is verantwoordelijk voor het wel en wee van het paard, zolang de eigenaar zich niet meldt. Burgemeester Marga Vermue verbaast zich erover dat niemand tot nu toe contact heeft opgenomen. “Vreemd, zo'n paard mis je toch”, vertelt ze aan onze collega’s van AD.nl.

Eerder dit jaar werd Sluis geconfronteerd met twee pauwen die opeens in het dorp Breskens opdoken. Een eigenaar heeft zich nooit gemeld, waarna een liefhebber zich erover heeft ontfermd na een oproep van de gemeente. “Onlangs pauwen en nu een paard", legt burgemeester Vermue een link tussen beide gevallen. “Straks hebben we nog een hele dierentuin.”

2 Paard 'op doorreis' aan de Hogeweg bij Aardenburg.
Henk Wiegman Paard 'op doorreis' aan de Hogeweg bij Aardenburg.

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • karin verwimp

    Benedicte Bertrand, ik hoop dat je je realiseert dat je minstens twee weides nodig hebt, een deftige stal en veel tijd en geld in de verzorging moet steken? En dan heb ik het nog niet eens over de dierenartskosten die flink kunnen oplopen als je pech hebt!

  • Pauline Desmet

    Een goedkope manier om van je paard af te geraken ... ! Geef het beest an iemand die heeeel graag een paard wil, maar er geen kan kopen ! Daar zal het tenminste verzorgd worden zoals het hoort. Zo te zien is het geen jong paard meer, geef het nog een mooie oude dag. Hopelijk doet karma zijn werk !

Lees meer