.
rv .

Vijf dode walvissen in week tijd bij Sicilië

In een week tijd zijn op en rond Sicilië vijf dode walvissen ontdekt. Een ongeveer zes meter lange potvis werd vandaag bij het eiland Stromboli gevonden. Milieuorganisatie Greenpeace had gisteren vier dode potvissen gemeld, en voegde eraan toe dat de doodsoorzaak nog onderzocht moet worden.

Volgens Greenpeace werd woensdag een dode walvis ontdekt voor de kust van het eiland Favignana. Drie andere dieren spoelden op de stranden van Cefalù, Palermo en Milazzo aan.

Bij twee van de aangespoelde walvissen werd plastic in de maag gevonden, aldus de milieuorganisatie. De hoeveelheid plastic kan de dood van de dieren echter niet verklaren, zei bioloog Carmelo Isgrò van de universiteit van Messina. "De oorzaak moet elders gezocht worden", mogelijk bij een infectie of sonarsignalen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer