2
Douglas Croft/Caters News

Vissersbootje wordt verrast door springende bultrug in Californië

Fotograaf Douglas Croft (60) en walvisspotter Kate Cummings konden hun ogen niet geloven toen ze een gigantische bultrugwalvis uit het water zagen springen vlakbij een vissersbootje in de Baai van Monterey in Californië. Het tweetal kon prachtige foto’s en een video van de sprong maken.

“Het was zo spannend”, zegt Croft. “Het zalmseizoen valt samen met de tijd dat de bultruggen terugkeren naar de Baai van Monterey om zich rond te eten voor de winter. Veel boten lagen in het water om te vissen.”

Omdat de walvis al meerder keren een sprong had gemaakt, namen Croft en Cummings hun camera’s om het moment vast te leggen. “Ik ging naar het benedendek om een foto te maken vanuit een patrijspoort dicht bij het water”, zegt de fotograaf. “Omdat de sprong vlak achter het vissersbootje plaatsvond, kan je zien hoe groot de walvis was.”

Wanneer een walvis een volgende sprong gaat maken, nemen ze eerst een aanloop onder water. Je kan dan zien welke richting hij opzwemt. “Ik ging ervan uit de volgende sprong in de buurt van het bootje zou zijn, omdat hij die kant opzwom. En jawel!”, zegt Cummings enthousiast. “Ik had alleen niet verwacht dat de walvis en het bootje zo mooi achter elkaar in beeld zouden komen.”

2
Douglas Croft/Caters News

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer