4 Terwijl ze haar andere honden wel bleef voeden, gaf Elizabeth geen eten en drinken meer aan Champ, omdat ze boos was op haar ex-vriend.
RV Terwijl ze haar andere honden wel bleef voeden, gaf Elizabeth geen eten en drinken meer aan Champ, omdat ze boos was op haar ex-vriend.

Vrouw geeft hond van ex maandenlang doelbewust geen eten of drinken

Een Amerikaanse vrouw is opgepakt en aangeklaagd voor een schrijnend geval van dierenmishandeling. Om wraak te nemen op haar ex, hongerde ze een hond gedurende zes maanden doelbewust uit. Haar andere honden bleef ze ondertussen wel gewoon voeden.

De zaak kwam deze week aan het licht nadat een voorbijganger de hond had gezien en de politie verwittigde. Daarop startte een gerechtelijk onderzoek tegen Elizabeth James (30) uit South Carolina. Volgens de organisatie 'Rescue Dogs Rock NYC' is de hond een mix van de rassen Rottweiler-Mastiff. Champ is 16 maanden oud en zou normaal ongeveer 50 kilo moeten wegen, maar hij komt nog niet eens aan de helft. De hond was bij James zes maanden geleden achtergelaten door haar ex, op wie ze boos was. Terwijl ze haar andere honden eten en drinken bleef geven, hongerde ze Champ doelbewust uit. De vrouw werd voorlopig opgesloten in de gevangenis van Laurens County. "Dieren die onmenselijk behandeld worden, dat staan we hier niet toe", zegt sheriff Don Reynolds in een verklaring.

4 De uitgehongerde Champ was er slecht aan toe.
RV De uitgehongerde Champ was er slecht aan toe.
4 Nu wordt hij opgevangen door een hulporganisatie, die al 1000 dollar inzamelde om Champ er weer bovenop te helpen.
RV Nu wordt hij opgevangen door een hulporganisatie, die al 1000 dollar inzamelde om Champ er weer bovenop te helpen.
4 Hondeneten lust hij voorlopig nog niet, maar op gekookte kip is hij volgens de hulporganisatie verlekkerd.
RV Hondeneten lust hij voorlopig nog niet, maar op gekookte kip is hij volgens de hulporganisatie verlekkerd.

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joske Vermeulen

    Hopelijk pakt men nu ook haar andere honden af. Want met zo'n rotkarakter is het niet verantwoord haar de zorg voor dieren toe te vertrouwen.

  • Cindy Maes

    Juist, wie slecht is voor dieren is slecht voor mensen. Je hebt empathie of niet. Deze vrouw is een gevaar!

Lees meer