2 Grumpy Cat
YouTube Grumpy Cat

Waarom we allemaal naar kattenfilmpjes moeten kijken

Als je baas je betrapt terwijl je YouTube aan het afschuimen bent, toon hem dan eens dit artikel. De wetenschap zegt dat kattenfilmpjes je humeur en je productiviteit een boost kunnen geven.

Een onderzoek van Indiana University, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Computers in Human Behaviour', toont aan dat kattenfilmpjes kijkers een energieboost geven. Bovendien zouden ze ons helpen om beter om te gaan met negatieve gevoelens.

Bijna 7.000 mensen vertelden in een vragenlijst hoe ze zich voelden nadat ze kattenfilmpjes hadden bekeken. Mike Bridavsky, eigenaar van de beroemde internetkat Lil Bub, verspreidde de enquête op sociale media.

Assistent-professor Jessica Gall Myrick analyseerde de resultaten en kwam tot de vaststelling dat de filmpjes niet alleen entertainend zijn, maar ook nuttig. "Ook al bekijken we kattenfilmpjes terwijl we eigenlijk moeten werken, toch zijn we erbij gebaat, want het kan ons helpen om taken nadien sneller af te werken", vertelt Myrick, die gefascineerd is door het fenomeen.

Om te vieren dat we vanaf nu tijdens de werkuren zonder schuldgevoelens naar kattenfilmpjes kunnen kijken: een kattenfilmpje!

2 Katten als Lil Bud zijn goed voor ons.
Pinterest Katten als Lil Bud zijn goed voor ons.

Lees meer