Instagram

Wat is er aan de hand met de ogen van dit katje?

De twee jaar oude poes Matilda heeft een bijzondere oogaandoening waardoor ze een beetje lijkt op een alien. De ogen van het beestje puilen uit, waardoor ze heel moeilijk kan zien. Matilda is ondertussen met 20.000 volgers een ster op Instagram.

Kort na haar eerste verjaardag nam een pupil een ongewone omvang aan, waarna haar baasjes met haar naar de dierenarts trokken. Eens daar aangekomen, was de pupil weer gekrompen, maar de baasjes contacteerden wel het asiel waar ze Matilda hadden afgehaald. Van het asiel kregen ze te horen dat twee andere katten ook de merkwaardige oogaandoening hadden opgelopen.

Ondertussen puilden Matilda's ogen meer en meer uit. Een van de andere katten uit het asiel werd al geopereerd, maar die operatie had niet het verwachte resultaat. Matilda's baasjes hebben besloten om te wachten met een operatie tot ze er zeker van zijn dat de poes er ook mee geholpen is. "We zullen van haar houden en zo goed mogelijk voor deze kleine alien zorgen", klinkt het bij de baasjes op hun website.

Met een 'GoFundMe'-pagina willen Matilda's eigenaars geld inzamelen om een toekomstige operatie te betalen. Ze willen ook andere dieren helpen die aan dezelfde aandoeningen lijden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer