5
Alexandra Lamontagne

Welpje zou worden doodgeschoten door jagers, maar deze vrouw redde het uit kweekboerderij

Alexandra Lamontagne uit het Canadese Quebec reisde naar Zuid-Afrika om er als vrijwilliger te werken in een tehuis voor wilde dieren. Ze zorgde er voor vijf leeuwenwelpjes die enkele maanden later naar een zoo in Denemarken zouden verhuizen, zo werd haar toch verteld. Alexandra wist niet dat de welpen eigenlijk een triest lot te wachten stond. Ze zouden worden verkocht aan jagers die leeuwen voor veel geld doodschieten.

Alexandra kreeg snel een hechte band met de vijf welpen die ze onder haar hoede had. Vooral het jongste welpje, Serabie, had een speciaal plekje in haar hart. Ze gaf Serabie de fles, waarna het leeuwtje vaak op haar schoot in slaap viel.

Het was pas nadat ze terug in Canada was dat ze te horen kreeg dat haar welpen eigenlijk verbleven in een faciliteit voor 'canned hunting', ofwel 'ingeblikt jagen'. Zonder het te weten, had Alexandra gewerkt in een 'leeuwenboerderij' die welpen vetmest om ze vervolgens door rijke jagers te laten doodschieten. Jagers kunnen online shoppen voor leeuwen die ze graag zouden willen afknallen. Ze leggen veel geld neer om een dier te reserveren, waarna ze naar Zuid-Afrika afreizen om het weerloze en vaak gedrogeerde wezen af te maken.

5
Alexandra Lamontagne
5
Alexandra Lamontagne

Vrij gekocht

Alexandra wist dat het slechts een kwestie van tijd was voor ook Serabie verkocht zou worden aan jagers. Dankzij steun van sociale media kon ze genoeg geld verzamelen om Serabie vrij te kopen. Ze ging terug naar Zuid-Afrika en merkte dat er ondertussen veel nieuwe welpen waren bij gekomen.

Omdat ze niet alle welpen kon redden, kon Alexandra lange tijd niet eten of slapen en kon ze niet stoppen met huilen. "De gedachte dat leeuwen worden vermoord voor de sport, is te gruwelijk", zegt Alexandra, die ook geïnterviewd werd voor de documentaire 'Blood Lions'. De documentaire probeert de gruwelpraktijken onder de aandacht te brengen.

5
Alexandra Lamontagne
5
Alexandra Lamontagne

Lees meer