De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.
Orleans, MA - Natural Resources De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.

Witte haai zwemt angstaanjagend dicht bij surfer

Een surfer lag rustig op zijn plank bij het schiereiland Cape Cod in Massachusetts toen hij omkeek en net achter hem een witte haai zag passeren. Joe Mault van Orleans Camera and Video kon het moment voor de eeuwigheid vastleggen.

Het Natuurpark van Orleans postte de straffe foto op Facebook met de waarschuwing voor badgasten om altijd attent te blijven. Zeker omdat nu het piekseizoen voor witte haaien aan de gang is.

De bijna-ontmoeting tussen de haai en de surfer vond vanochtend om 8 uur lokale tijd (14 uur bij ons) aan Nauset Beach plaats.

Vorig jaar werden er volgens de Universiteit van Florida wereldwijd 66 aanvallen van haaien op de mens genoteerd, waarvan twee in Massachusetts. In september vorig jaar kwam een man om op Cape Cod nadat hij gebeten was door een haai. Het was het eerste dodelijke voorval met een haai sinds 1936. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert Strijbos

    @Robert Gerts: Heb je überhaupt nagedacht over je commentaar? Ga eens googlen wat haaien betekenen voor het ecosysteem waarin ze leven... Ze zijn als het ware het immuunsysteem van de zee door ervoor te zorgen dat bepaalde (vis) soorten niet exploderen en een heel gebied overnemen! Jaarlijks sterven er ongeveer 100 miljoen haaien door toedoen van de mens.. Je opmerking slaat werkelijk nergens op!

  • Peter Janssens

    Er sterven jaarlijks meer mensen door aanvallen door bijen of door een blikseminslag dan door haaien. En aan trolletje Robert Gerts ga ik zelf niet meer woorden vuilmaken dan dit.

Lees meer