De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.
Orleans, MA - Natural Resources De witte haai zwemt net achter de surfer in Cape Cod door.

Witte haai zwemt angstaanjagend dicht bij surfer

Een surfer lag rustig op zijn plank bij het schiereiland Cape Cod in Massachusetts toen hij omkeek en net achter hem een witte haai zag passeren. Joe Mault van Orleans Camera and Video kon het moment voor de eeuwigheid vastleggen.

Het Natuurpark van Orleans postte de straffe foto op Facebook met de waarschuwing voor badgasten om altijd attent te blijven. Zeker omdat nu het piekseizoen voor witte haaien aan de gang is.

De bijna-ontmoeting tussen de haai en de surfer vond vanochtend om 8 uur lokale tijd (14 uur bij ons) aan Nauset Beach plaats.

Vorig jaar werden er volgens de Universiteit van Florida wereldwijd 66 aanvallen van haaien op de mens genoteerd, waarvan twee in Massachusetts. In september vorig jaar kwam een man om op Cape Cod nadat hij gebeten was door een haai. Het was het eerste dodelijke voorval met een haai sinds 1936. 

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Janssens

    Er sterven jaarlijks meer mensen door aanvallen door bijen of door een blikseminslag dan door haaien. En aan trolletje Robert Gerts ga ik zelf niet meer woorden vuilmaken dan dit.

  • Nicolas Van Hoecke

    Als je in zo wateren gaat zwemmen of surfen dan speel je met risico's. Die haaien gaan gewoon op hun instinct af maar zijn geen menseneters.Ze kunnen u aanzien voor iets anders of gewoon nieuwsgierig zijn maar een haai kan geen lekje geven als een hond dus bijt ie even. Als een haai een mens echt aanvalt puur om te doden dan is het omdat hij dacht dat je iets anders was of omdat hij uitgehongerd is.

Lees meer