2 “De eerste periode is het jong fragiel en daarom laten we moeder Angeles, vader Turner en hun zoon of dochter volledig met rust”, zegt verzorger Kris Jansen.
Safaripark de Beekse Bergen “De eerste periode is het jong fragiel en daarom laten we moeder Angeles, vader Turner en hun zoon of dochter volledig met rust”, zegt verzorger Kris Jansen.

Zeldzame rode panda geboren in Beekse Bergen

Alweer is er babynieuws uit het Nederlandse safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Begin deze maand werd een rode panda geboren. Dat is bijzonder, want in het wild leven er nog maar zo'n 2.500 rode panda's, meldt het dierenpark.

Kris Jansen, hoofd dierenverzorging, laat aan onze collega’s van AD.nl weten dat het goed gaat met het jong.  “We hebben er alle vertrouwen in dat het groot wordt.”

“De eerste periode is het jong fragiel en daarom laten we moeder Angeles, vader Turner en hun zoon of dochter volledig met rust. We storen hen zo min mogelijk, komen dus ook niet in het nest en weten daarom nog niet welk geslacht de nieuwe aanwinst heeft.” Moeder Angeles is in totaal 4,5 maand drachtig geweest.

Geduld

Bezoekers van het park moeten nog even geduld hebben voordat zij het kleintje kunnen zien. “Rode panda’s zijn echte nestdieren en de jongen blijven daar heel lang zitten. Pas na een maand of drie komen ze naar buiten”, geeft Jansen aan.

Mogelijk kunnen bezoekers eerder al wel een glimp van de rode panda opvangen. “Het kan zijn dat de moeder het jong naar een ander nest verplaatst in verband met de hygiëne, dus dan is hij of zij eventjes buiten.”  

2 “We hebben er alle vertrouwen in dat het jong groot wordt”, aldus nog Jansen.
Safaripark de Beekse Bergen “We hebben er alle vertrouwen in dat het jong groot wordt”, aldus nog Jansen.

Het park helpt met deze geboorte mee aan het kweekprogramma van de rode panda. Dit omdat het dier als kwetsbare diersoort te boek staat. De rode panda komt vooral voor in bergbossen in China. Ze leven het liefst bij een stromende rivier en eten voornamelijk bamboe, fruit en bloemen. 

Geboortegolf

Er is de laatste tijd sprake van een ware geboortegolf in de Beekse Bergen. Vorige maand werd al een okapi geboren, kort daarvoor een Pater-Davidshert en aan het begin van vorige maand een secretarisvogel. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer