3 Boswachters ontdekten de zes babyolifanten in een modderpoel in het Thap Lan National Park.
AP Boswachters ontdekten de zes babyolifanten in een modderpoel in het Thap Lan National Park.

Zes babyolifantjes gered uit modderpoel in Thailand

Zes babyolifanten zijn in Thailand aan de dood ontsnapt door een reddingsactie van boswachters. De dieren waren vast komen te zitten in een modderpoel in Thap Lan National Park. Het was zo’n glibberige boel dat ze niet de kant op konden klimmen.

Een boswachter zag de olifantjes woensdagmiddag in nood tijdens zijn ronde door het park. Hij trommelde meteen collega’s op en samen probeerden ze de dieren uit de modderpoel te halen. Dat was niet gemakkelijk: omdat de kant zo glibberig was, moesten de rangers een alternatieve ‘weg’ uit de modderpoel graven. Het lukte niet om dat voor de schemering af te hebben. 

3
AP

Verschillende boswachters bleven bij de olifantjes gedurende de nacht. De volgende ochtend ging de redding verder. Na vijf uur graven konden de rangers de olifanten een voor een via het pad uit de poel halen. Hoe de jonge dieren in de modderpoel vast geraakt waren, is onduidelijk.

Het hoofd van het park 
Prawatsart Chantep vertelde dat er signalen waren dat de kudde volwassen olifanten, waarbij de kleintjes zouden horen, in de buurt bleef tijdens de reddingsactie. 

3 Met man en macht werkten rangers aan het bevrijden van de olifantjes.
AP Met man en macht werkten rangers aan het bevrijden van de olifantjes.

Bekijk ook:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • ingrid mertens

    Dank u helden voor het redden van deze prachtige wezens

Lees meer