3
AFP

Geweldige aanbevelingsbrief voor wiskundegenie John Nash

Princeton University heeft academische gegevens van de betreurde Nobelprijswinnaar John Nash vrijgegeven. Nash werd ook bekend door de film 'A Beautiful Mind' waarin Russell Crowe gestalte gaf aan de wiskundige. Tussen de documenten een opvallende korte maar krachtige aanbevelingsbrief.

John Forbes Nash werd 86. Hij kwam vorige maand samen met zijn vrouw Alicia (82) om in een auto-ongeval. Het koppel was net terug van vakantie in Noorwegen toen hun taxi in New Jersey een verkeersongeval had.

Nash deelde in 1994 de Nobelprijs Economie met twee andere collega's voor de ontwikkeling van de speltheorie. Hij werd algemeen beschouwd als een wiskundig genie. De brief van Richard J. Duffin om zijn poulain John Nash aan te prijzen bij professor S. Lefschetz van Princeton University, liegt daar ook niet om. Alsof de woorden van Nash zelf kwamen, waren ze heel erg 'to the point'.

"Mr. Nash is negentien jaar en studeerde in juni af aan Carnegie Tech. Hij is een wiskundig genie." Meer was er niet nodig om de carrière van Nash te lanceren. De bondige omschrijving bleek te kloppen.

3
kos
3
Facebook

Lees meer