4
REUTERS

Exclusief voor abonnees

Greta Thunberg: heldin voor de ene, geestesziek kind voor de andere. Hoe komt dat?

Over de emotionele speech van Greta Thunberg maandag heeft iedereen wel een mening. Voor de ene is de tiener een heldin, voor de andere een geestesziek kind dat best geïnterneerd wordt. Waarom polariseert een 16-jarig meisje zo? Waarom roept ze, net als Anuna De Wever bij ons, zoveel weerstand op? Kristof Titeca, professor ontwikkelingsstudies aan de UAntwerpen, legt een deel van het probleem bij mannen van middelbare leeftijd. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

313 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sophia Hiemstra

    Wat de psycholoog zegt vind ik niet kloppen. Ze is psychisch al verder dan 16 jaar oud, ze kan het hebben en gaat er niet aan onderdoor. Geen een volwassene die zo duidelijk de wereld wakker schud ze is ervoor geroepen. hadden ze het niet gedaan dan pas krijgt ze last

  • George Verbeek

    Het kind had wel groot gelijk anders. De inhoud van wat ze zei. Maar iedereen discussieert graag over haar uitdrukking en dit en dat, nooit over de inhoud. We plegen roofbouw op de natuur en als het niet wordt aangepakt gaat het slecht aflopen. Dat klopt volledig. Is het zo moeilijk om dat toe te geven? Is het omdat de boodschap, de realiteit, niet leuk is?

Lees meer