workout fitness gym
Shutterstock workout fitness gym

Exclusief voor abonnees

“Superverspreider-evenementen” mogelijk verantwoordelijk voor 80 procent van coronabesmettingen

Veel infectieziekten verspreiden zich volgens de “20/80"-regel, waarbij de meerderheid van de gevallen veroorzaakt wordt door een beperkt aantal besmette individuen. Dat is onder meer zo bij hiv, de mazelen en ebola, maar ook de coronavirussen MERS en SARS. Wetenschappers vermoeden dat dit nu ook het geval is met Covid-19, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

58 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Hillaert

    Ik draag een mondmasker in elke gesloten ruimte ( thuis niet ) Op korte afstand , zelfs 1.5 m is het gemakkelijk om het virus te laten rond zweven, het kan geen kanten op en je bent dan een gewillige prooi

  • mark deleener

    Aan de meeste reacties is te lezen dat men nog steeds niet weet wat het virus is. Geen contact met vrienden,familie. Ik zie mensen auto rijden met handschoenen aan. Daar hebbe ze met gaan winkelen, daarbij hebben ze hun ganse auto besmet. Met dezelfde handschoenen frunikken ze aan een zelfgemaakte mondmasker dat geen enkele bescherming bied. De messten doen nu net alles om het virus te krijgen. Met 10 tallen op de kaai wandelen. Je moet thuis blijven tot er geen besmettingen meer zijn.

Lees meer