In een laboratorium van Sinovac Biotech in Beijing waar ze op zoek zijn naar een covid-19-vaccin bekijkt een onderzoeker cellen uit de nieren van een aap.
AFP In een laboratorium van Sinovac Biotech in Beijing waar ze op zoek zijn naar een covid-19-vaccin bekijkt een onderzoeker cellen uit de nieren van een aap.

Exclusief voor abonnees

Beloftevol ‘apenvaccin’ uit Oxford stelt teleur, spotlight zwaait naar Amerikaans bedrijf Moderna

Een bejubeld kandidaat-vaccin tegen corona uit Oxford blijkt bij nader inzien toch niet zo lekker te werken. Maakt het vaccin van het Amerikaanse bedrijf Moderna meer kans? De Volkskrant maakte onderstaand overzicht dat u integraal kan lezen. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lisette Theunis

    Het hoopvolle vaccin van Moderna is nu ook een flop geworden. Dus zullen we nog meer dan 1jaar moeten wachten op de eerste vaccins.

  • Ellie Dubois

    Hoop doet leven...maar een werkend vaccin tegen volgend jaar? Daar geloof ik niet in, de wetenschap weet nog maar bitter weinig over dit virus. Laat staan dat er dan zo snel een vaccin of geneesmiddel voor gevonden zal worden. En dat voor de ganse wereldbevolking?

Lees meer