3 Sommige oefeningen gebeuren op namaaklichaamsdelen, zoals hier. "Maar het grootste deel van de bootcamp bestaat uit training op menselijke lichamen", zegt chirurg prof. Wouter Willaert.
Wannes Nimmegeers Sommige oefeningen gebeuren op namaaklichaamsdelen, zoals hier. "Maar het grootste deel van de bootcamp bestaat uit training op menselijke lichamen", zegt chirurg prof. Wouter Willaert.

Exclusief voor abonnees

De laatste keer dat ze verkeerd mogen snijden: onze reporter loopt mee tijdens unieke bootcamp voor chirurgen in spe

De UGent en het UZ Gent houden deze week een bootcamp voor chirurgen in spe. Een unicum in ons land en dé kans voor deelnemers om speciale technieken bij te schaven én te opereren op menselijke lichamen. "Het is de bedoeling dat we met dit initiatief het aantal medische fouten doen zakken." Onze reporter liep een dagje mee.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Van Landeghem

    Hoe deed men het dan vroeger? Trial and error? Of "probeer maar even" terwijl er een ervaren collega naast stond? Brrrr... Leve de vooruitgang!

Lees meer