.
Photo News .

Exclusief voor abonnees

Fabrikant van Pia's geneesmiddel reageert voor het eerst en verdedigt -ondanks winst van 11 miljard- hoge prijs: "Het lijkt alleen maar duur”

Voor het eerst sinds het land op zijn kop is gezet door de inzamelactie voor de zieke baby Pia reageert het farmabedrijf dat 1,9 miljoen euro vraagt voor het levensnoodzakelijke medicijn. In een gesprek met Het Laatste Nieuws zegt AveXis, een dochterbedrijf van Novartis, dat het de ophef begrijpt. “Die prijs stuit mensen tegen de borst, maar ze is wel correct en eigenlijk zeer kosteneffectief.”

Heel België vraagt het zich af: waarom kost Zolgensma in hemelsnaam 1,9 miljoen euro?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

109 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marnick L'Eau

    @Marc Krol "Niemand zegt dat je het moet nemen" dit is letterlijk zeggen "betaal hun prijs, die ze maar willekeurig kiezen en zo hoog mogelijk leggen, of val dood"

  • Lucien Mertens

    Dit valt niet te verdedigen.

Lees meer