Volgens toxicoloog Jan Tytgat is de kans groot dat de vervuilde pillen ook in België zijn terechtgekomen.
Photo News Volgens toxicoloog Jan Tytgat is de kans groot dat de vervuilde pillen ook in België zijn terechtgekomen.

Exclusief voor abonnees

Kankerverwekkende stof ontdekt in paracetamol die wellicht in ons land is verkocht

De grootste producent van paracetamol ter wereld, het Chinese Anqiu Lu’an Pharmaceutical, verkoopt grondstoffen voor paracetamol die vervuild zijn met een kankerverwekkende stof. De fabriek leverde grondstoffen voor miljoenen pillen. “De kans is groot dat die ook in ons land verkocht zijn”, zegt toxicoloog Jan Tytgat van de KU Leuven tegen HLN. “Men moet die vervuilde pijnstillers traceren en uit de handel nemen.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • rudy van dam

    Problemen met mondmaskers ... tot daar aan toe. Maar als China ook al begint te rotzooien met grondstoffen voor onze medicamenten dan moeten er toch in de Wetstraat flikkerlichten en sirenes beginnen afgaan! En scherm a.u.b. niet met toegelaten waarden, maar stel jezelf de vraag waar en hoe lang dit overal al bezig is onder het mom van goedkopere producten. Kies betrouwbare handelspartners of doe het zelf! En dat laatste is zeker niet slecht in het kader van de werkgelegenheid.

  • willy goelen

    Viola , ziedaar het gevolg van iso 9000 en zoveel , de invoerder van de grondstof doet geen controle meer op het ruwe product , de producent (China ) levert een certificaat af dat alles conform is volgen de aankoopnormen en niemand ziet nog wat voor rommel er bij zit , ze besparen kosten , en dit kan al gemakkelijk 10 jaar bezig zijn.

Lees meer