2 Het 13-jarig meisje liep zware brandwonden op.
Journal of Medical Case Reports Het 13-jarig meisje liep zware brandwonden op.

Meisje (13) loopt brandwonden op nadat smartphone in bad valt

Een Nederlands meisje van 13 jaar heeft brandwonden op haar hand en buik opgelopen nadat ze haar smartphone in bad liet vallen. Die was op dat moment verbonden met een stopcontact om op te laden. Gelukkig was de moeder van het meisje in de buurt.

Het verhaal verscheen in het medische tijdschrift ‘Journal of Medical Case Reports’. Toen de tiener onder stroom kwam te staan, schreeuwde ze het uit van de pijn. Daarop snelde haar moeder naar de badkamer. Ze trok de oplader uit het stopcontact en haalde haar dochter uit bad. Volgens de moeder was de tiener even bewusteloos en had ze last van spiersamentrekkingen.

Hulpdiensten brachten de tiener naar het ziekenhuis. Daar bleek dat ze zware brandwonden opliep aan haar hand en buik. Ze moest er twee dagen blijven. Het wondje op haar hand genas binnen een week na gebruik van een crème, maar de wonde op haar buik was na drie weken nog steeds niet genezen. Er kwam een operatie aan te pas om de wonde te dichten.

2 De wonde op haar buik was na drie weken (links) nog niet genezen en werd dichtgemaakt met een operatie.
Journal of Medical Case Reports De wonde op haar buik was na drie weken (links) nog niet genezen en werd dichtgemaakt met een operatie.

Na het ongeval had het meisje last van geheugenverlies. Ze herinnerde zich niet exact hoe het was gebeurd. Vermoedelijk werd ze geëlektrocuteerd door de smartphone, die via de laadkabel verbonden was met het stopcontact. De auteurs van het artikel waarschuwen voor het gevaar van elektrische toestellen in de buurt van water, dat volgens hen sterk wordt onderschat.

Wanneer het ongeval gebeurde, is niet bekend. Alleszins mag het meisje blij zijn dat ze het nog kan navertellen. Nog maar een maand geleden kwam in Dinant een moeder van vier kinderen om het leven nadat haar smartphone in bad viel. Ook die was toen verbonden met een stopcontact.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jenny stevens

    Dan heeft ze nog geluk gehad !

  • Joris De Crom

    Joris De Crom, Dan was het wel met een erg lange draad, of in een oud huis. Want volgen de AREI is er een veilige zonen waar geen stop contacten mogen zijn.

Lees meer